Rasmus solgt til Rosenborg BK

Rasmus solgt til Rosenborg BK

Forsiden / Nyheter /

Returnerer til klubben han kom fra i 2021.

Til tonene av «Feeling good» med Michael Buble entret Rasmus Semundseth Sandberg M.U.S Stadion Sandskogan i februar 2021.

1.januar 2024 er han påny Rosenborg-spiller. Tre år eldre. Mer erfaren. Og nå klar for A-stallen til RBK.

Han har signert en 4-årskontrakt med RBK.

2001-modellen har «stått i det» i medgang og motgang hos oss. Og har vært årets kaptein vårt på A-lag. Hans lederegenskaper er ubestridte. Rasmus var også del av det norske landslaget som spilte U21-mesterskap i sommer.

Statistikk hittil i karrieren: https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3060747

Viral kjendis

For omverdenen ble Rasmus ekstra godt kjent da en høy-energisk peptalk før cuptriumfen mot RBK i juni ble en viral hit med langt over 200 000 visninger og en oppfølgingskommentar «En Rasmus i livet burde alle ha», gjorde inntrykk på oss alle.

I et «takk for denne gang, Rasmus»-intervju, forteller vår nr 1 om hvordan han har tatt steg som keeper iløpet av sesongene hos oss – men han legger også til at utviklingsmiljøet, nøkternheten og samholdet i vår klubb har gjort noe med ham som menneske.

-Jeg vil anbefale alle unge spillere å komme til Stjørdal. Her er det mulig å bli god, konkluderer 22-åringen som nå fra nyttår av er klar for heltids-profflivet. I sin egen hjemby.

-Jeg er både litt trist og stolt nå. Er blitt veldig glad i folkene her og i klubben. Jeg gruer meg til ikke å være her i Stjørdal hver dag. Jeg har lært meg å like kulturen her. De verdiene her har jeg vokst inn i. Jeg føler meg bortimot som stjørdaling, sier Rasmus Sandberg som startet karrieren i Nidelv.

-Jeg er blitt seniorspiller her i Stjørdal. Å være kaptein på årets Blink-lag har jeg vokst veldig på. Det å ha ansvar er ikke så farlig som jeg trodde. Det har vært avgjørende å få tillit. Jeg formidler klubbens verdier videre til spillergruppa. Det har vært viktig for meg.

Bygd ryggrad

-Jeg har bygd ryggrad her. Jeg har fått oppbakking på alle måter her. Sportslig har det variert, men fått mange gode venner og lært mye. Vi må ikke glemme at nøkternheten er nøkkel her.

-Jeg har tatt store steg som kampmålvakt her. Jeg kom hit nesten «ufaglært». Nå har jeg lært å «gi juling» på banen, lært seniorfotball. Gått fra ungdom til mann. Som kaptein er det kult å ha ansvar og ha påvirkning. Om hvordan vi er i Stjørdals-Blink. At vi er unge, ydmyke gutter som gjør ting skikkelig. Det har vi fått til bra.

-Noen topp3-liste over opplevelser her i Stjørdals-Blink Fotball, Rasmus?

-RBK-kampen i NM, å gjøre det med spillerne her og ikke minst for alle de som legger ned mye innsats, da er alt verdt det, smiler han. Og legger til;

-Da vi slo Hødd 3-0 i kvaliken i 2021, det er det nærmeste jeg har vært cupfinale. Det ble fantastisk. Å bli tatt ut til U21-troppen var helt fantastisk.

Solid treningshverdag

-Hverdagen her i klubben er også på topp3-minner.  Det er alltid veldig trivelige folk, sosiale spillergrupper. Her har jeg hatt et godt forhold til alle medspillerne mine. Vi bruker mye tid i lag og investerer i hverandre. Jeg har hatt det sinnsykt bra. Å pendle fra Trondheim har vært kjempebonus.

-Alt her så nedpå og ordentlig, veteranene jobber på hver dag, stemningen er lun. Folk gjør ordentlig arbeid og er stolt av sine bidrag. Man får en skikkelighet over alt. Folk er seg selv og jeg har lært å bli meg sjøl.

-Å jobbe med målvaktstrenerne Johannes Stokke og Espen Strømberg har vært fantastisk. De bryr seg og gjør ting skikkelig. De gir det lille ekstra. De har påvirka meg som målvakt og som person. Utelukkende positivt. De har gjort meg til en Stjørdals-Blink spiller.

Anbefaling til unge spillere

-Jeg vil anbefale alle unge spillere som har mulighet, til å komme til Stjørdal. Dette er en positiv sportslig utfordring, en fantastisk utviklingsarena. Det er toppidrettspreg over opplegget. Her kan du komme og bli god. Samtidig ta steg som person, tilegne deg gode verdier og få minner fra perioden her. Det er positivt for unge trøndere å komme hit. Ikke minst mht verdiene, sier Rasmus Sandberg.

-Jeg vil ta med videre de verdiene jeg har fått i ryggmargen her.

Daglig leder i Stjørdals-Blink Fotball, Kevin Ingebrigtsen sier følgende:

-Prosessen med overgangen har pågått en stund. Dialogen startet i sommer med RBK. Heldigvis hørte vi ikke mer konkret før nå sent på høsten. Det er kjedelig å miste kapteinen vår, men samtidig har vi utvikla en spiller som nå går til eliteserien og største klubben i Norge. Det gleder vi oss over.

-Vi ønsker å være en utviklingsklubb. Samtidig som vi sjøl tar steg, håper vi spillerne her tar steg til toppfotballen.

En sjelden karakter

-Jeg har sjelden jobbet med en karakter som Rasmus Sandberg, en fantastisk type. Han tar veldig mye ansvar også utafor banen.  Han er verdens beste utfordrer i RBK. Han vil bidra fantastisk. Han er en flott ambassadør for oss, understreker Ingebrigtsen.

Se Rasmus fortelle om tiden i Stjørdals-Blink Fotball:

Daglig leder Kevin Ingebrigtsen forteller om prosessen rundt salget av Rasmus S. Sandberg:

PS: Dette er forøvrig den andre målvakten som skifter klubb fra Stjørdals-Blink Fotball til RBK denne sesongen. Sander Stokke ble del av RBKs akademi tidlig i vår.

ANNONSE

logo-squ
E-post: post@blinkfotball.no      Telefon: 46902020      Kontakt oss

Ta kontakt dersom det er noe du lurer på

Ansvarlig redaktør: Knut Erlend Jegersen