M.U.S. Stadion Sandskogan

Forsiden / Klubben/Stadion / M.U.S. Stadion Sandskogan /

Kontakt oss

Telefon: 46902020
E-post: dagligleder@blinkfotball.no

M.U.S. Stadion Sandskogan

I mai 2020 ble Stjørdals-Blinks nye miljøbane ferdigstilt på Sandskogan Stadion. Som den første fungerende miljøløsningen for elitefotballen i Norge, skal banen brukes aktivt i OBOS-Ligaen .

 Stjørdals-Blink baner vei for de andre toppklubbene og viser at miljøløsninger nå er mer enn gode nok til å erstatte tradisjonelt kunstgress – uten å gå på bekostning av noe.

– Den er mjuk og komfortabel å spille på og spillerne synes at den oppfører seg som en helt ordinær kunstgressbane og ballen flyter veldig godt på gresset, sjøl når det ikke er vannet. Banen lever opp til alle forventningene vi hadde. Det er en fantastisk god kunstgressbane, sier OBOS-Liga trener Roar Vikvang.

Tidligere Eliteseriespiller Thomas Andre Ødegaard, som nå jobber for leverandøren av kunstgresset, har stor tro på Unisport sin nyvinning.

– Jeg har hatt med flere klubber opp hit allerede, da det dessverre fortsatt råder litt tvil i markedet. Det positive er at det alltid er de samme tilbakemeldingene. Alle som har vært med opp hit og testet, har reist hjem med et smil om munnen og nye holdninger. Dette er fremtidens kunstgressbane, forteller Thomas Andre Ødegaard, som hadde med seg Rosenborg-spillere på besøk for bare noen uker siden.

Det nye kunstgresset på Sandskogan Stadion det nyeste fjerde generasjon kunstgress, og eneste fjerde generasjonsanlegg i verden som er godkjent av Fifa både for topp og bredde.Det som skiller dekket på Sandskogan fra andre kunstgressbaner, er at granulatet er byttet ut med sand med belegg av polymer. Det er to fiber og gresset er sydd matrix, som betyr at det er like mange fiber i alle retninger. Gresset er laget av svært miljøvennlige produkter, der tester viser at svinnet til kunstgressmatta er svært liten sammenlignet med andre varianter av kunstgress. Det er 0 prosent gummi i innfyllet.

Med gjentatte tester og befaringer får stadig flere bredde og eliteklubber opp øynene for nyvinningen, og denne treningskampen kan ha vært spikeren i kisten for det tradisjonelle gummigranulatet slik vi har sett det tidligere.

– Arenaen i seg selv er et godt bevis på at det finnes gode løsninger der ute. Denne kampen viser at man kan få topp miljøvennlige baner uten at det går på bekostning av spillegenskaper eller spillerens sikkerhet, sier daglig leder hos Unisport, Berge Lavik.

 – Veldig bra bane. Bedre en mange, mange andre baner jeg har spilt på, sa Rosenborgspiller Gustav Valsvik etter treningskampen Stjørdals-Blink Fotball vs RBK.

Rosenborg-kaptein Even Hovland uttalte i et intervju med Stjørdals-Blink at han i utgangspunktet er motstander av kunstgress. Videre hadde han følgende å kommentere om OBOS-Ligaens ny miljøarena; – Det er bedre en mange andre kunstgressbaner det er det.

– It’s a very nice pitch. Its so good that it almost looks like grass, if you understand what I mean. The ball goes smoothly and its not so hard under the foot. Its one of the best that I’ve played on in Norway. This is better than the fields they use at the top of Eliteserien, fortalte en svært fornøyd Samuel Adegbenro for Rosenborg.

Leverandøren av kunstgressanlegget, Unisport Scandinavia og selskapets daglige leder har ventet spent på denne treningskampen og er tydelig fornøyd med resultatet.

– Banen presterte akkurat som testene tilsier og med positive tilbakemeldinger fra en av Norges største Eliteserie-klubber håper vi flere får opp øynene for miljøalternativet. Vi kan lage så miljøvennlige og høyt presterende kunstgress systemer vi vil, men vi må ha med oss klubbene og fotballnorge om vi skal få igjennom et grønt skifte, sier Berge Lavik, Daglig Leder i Unisport Scandinavia As.

ANNONSE

logo-squ
E-post: post@blinkfotball.no      Telefon: 46902020      Kontakt oss

Ta kontakt dersom det er noe du lurer på

Ansvarlig redaktør: Knut Erlend Jegersen